Κορονοϊός: Αυτά τα μέτρα θα προτείνει ο Ιερώνυμος στον Μητσοτάκη για τις εκκλησίες

0
481

Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τις εκκλησίες, καθώς συνεδριάζει εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος.

Η επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο το Σαββατοκύριακο είχε περιεχόμενο όσα ακριβώς είχε πει ο πρωθυπουργός και στο «διάγγελμά» του την περασμένη εβδομάδα: να αποφευχθούν οι πολυπληθείς συναθροίσεις και οι εκκλησίες να μείνουν ανοιχτές μόνον για τα άτομα – αν θέλει π.χ. κάποιος ν’ ανάψει ένα κερί ή να προσευχηθεί ατομικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου θα κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Να γίνονται, δηλαδή, οι λειτουργίες «κεκλεισμένων των θυρών» για δύο εβδομάδες και η κατάσταση να επαναξιολογηθεί. Ήδη έχουν κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση αρκετοί ιεράρχες, είτε συνιστώντας στους πιστούς να μείνουν οικειοθελώς στο σπίτι είτε, σε κάποιες περιπτώσεις, να κλείσουν επίσης οικειοθελώς τους ναούς.

Όμως, από την άλλη πλευρά, υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από άλλους Μητροπολίτες, οι οποίοι κινούνται στη γραμμή που εξέφρασε ο π. Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, εγκαλώντας τον πρωθυπουργό ότι γίνεται «διώκτης του Κυρίου».