Αλλαγές στην Αρχιεπισκοπή Μεγάλης Βρετανίας-Ορίσθηκε νέος πρωτοσύγκελλος

0
432

Σε αλλαγές στη διοίκηση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής προχωρά ακάθεκτος ο νέος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας. Με μια λιτή ανακοίνωση, έκανε γνωστό ότι “φεύγει” ο παλιός πρωτοσύγκελλος και ότι ορίζεται νέος…

Η είδηση δεν θα είχε σημασία αν ο αποχωρών ήταν τυχαίο πρόσωπο. Αντιθέτως ήταν βοηθός επίσκοπος και συγγενής του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Γρηγορίου, κυπριακής καταγωγής, στενά δεμένος για αρκετά χρόνια με την Αρχιεπισκοπή και “αντ΄αυτού” όσο ο Γρηγόριος ταλαιπωρούνταν απο τον καρκίνο.

Η ανακοίνωση περί “αλλαγής φρουράς” στην Πρωτοσυγκελλία, έχει ως εξής:

“Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε ότι διορίσθη νέος Πρωτοσύγκελλος της καθ’ ημάς Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Αναγνωστόπουλος εις αντικατάστασιν του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τροπαίου κ. Αθανασίου προς τον οποίον εκφράζονται οι βαθείες ευχαριστίες της Αρχιεπισκοπής και του Αρχιεπισκόπου διά την πολυετή προσφορά του στο απαιτητικό τούτο αξίωμα.

Ο νέος Πρωτοσύγκελος είναι Ακαδημαϊκός, Κληρικός ο οποίος διακονεί την Εκκλησία επι εικοσιπέντε έτη, έχει ήδη επιδείξει ευρύ εκκλησιαστικό έργο, διαθέτει εκτενή διοικητική πείρα και συνεπώς την ανάλογη γνώση και ικανότητα να επωμισθεί το βαρύ έργο που του ανατίθεται.

Ο νέος Πρωτοσύγκελλος αναλαμβάνει επισήμως τα καθήκοντά του την 1η Μαρτίου 2020 και θα είναι στην διάθεσή σας για κάθε θέμα της αρμοδιότητός του σχετικά με τις Κοινότητες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής”.