«Βράζει» η Λέσβος: Στους δρόμους οι κάτοικοι- Oλονύχτιο κυνηγητό αστυνομικών-διαδηλωτών

0
586

Εκρηκτική παραμένει η κατάσταση στη Λέσβο καθώς συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των κατοίκων η οποίοι ζητούν άμεση λύση για το προσφυγικό.

Ωστόσο τα πράγματα φαίνεται να έχουν ξεφύγει από τον έλεγχο με τους πρόσφυγες και του κατοίκους του νησιού να έρχονται αντιμέτωποι και με ομάδες ακροδεξιών οι οποίοι έχουν εξαπολύσει πογκρόμ.

Οι κάτοικοι των Λουτρών στη Λέσβο βγήκαν για άλλη μια φορά στους δρόμους και διαμαρτυρήθηκαν για το προσφυγικό.

Οι κάτοικοι της περιοχής πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας, δηλώνοντας αντίθετοι με με το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μία νέα ΚΥΤ που θα αποτελεί, όπως λένε χαρακτηριστικά «μία νέα μικρή Μόρια».

Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν όπως αναφέρει το lesvospost, πως εθελοντές και μέλη των ΜΚΟ νοικιάζουν σπίτια με σκοπό να μείνουν, αλλά αντί γι’ αυτούς βρίσκονται μέσα πρόσφυγες.

Ο πρόεδρος της κοινότητας προσπάθησε να τους καθησυχάσει, αλλά οι κάτοικοι τόνισαν πως δεν θα μείνουν αμέτοχοι και ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνει μια «νέα Μόρια» εντός του χωριού τους.

Επίσης, η Πυροσβεστική έκανε γνωστό ότι επενέβη σε περίπτωση ανάφλεξης υλικών σε ερειπωμένη κατοικία που προήλθε από ρίψη βεγγαλικού.

Είχε προηγηθεί πορεία αντιφασιστικών, φοιτητικών κυρίως, οργανώσεων από την παραλία της Επάνω Σκάλας στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ όπου η Αστυνομία δεν επέτρεψε στους διαδηλωτές να συνεχίσουν.

Και στις δύο περιπτώσεις, η Αστυνομία επενέβη μετά από καταγγελίες πολιτών με αποτέλεσμα να υπάρξει ολονύχτιο κυνηγητό μεταξύ αστυνομικών και των νεαρών.