Έγιναν τα θυρανοίξια 34ου Ναού από τον Ειρηνουπόλεως Δημήτριο στην Τανζανία

0
611

Με τις ευχές του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου του Β´, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος ολοκλήρωσε έναν ακόμη Ιερό Ναό, αυτόν του Αγίου Φανουρίου στην πόλη SOKOINE, της επαρχίας Μορογκόρο, στην Ανατολική Τανζανία, δωρεά ευσεβών φίλων της Ιεραποστολής από την Αθήνα – Σπάτα, Θεσσαλονίκη και Νότιο Αφρική.

Από πολύ νωρίς το πρωί της Κυριακής, άρχισαν να καταφθάνουν στον πανέμορφο Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου, ο οποίος με πολλές δυσκολίες κτίσθηκε σε μία τελείως άνυδρη περιοχή, οι ιθαγενείς ιερείς της περιοχής, αναγνώστες, πιστοί, κατηχούμενοι, ο Δήμαρχος, εκπρόσωποι της Νομαρχίας, εκπαιδευτικοί και μαθητές από την γύρω περιοχή, τους οποίους στηρίζει η Ορθόδοξη Ιεραποστολή με σχολικές υποτροφίες, αλλά και Φύλαρχοι της φυλής των Μασάι και άλλοι επίσημοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να παραστούν στην τελετή θυρανοιξίων του νέου Ορθόδοξου Ιερού Ναού στην πλέον φτωχική περιφέρεια του Μορογκόρο.

Ο Σεβασμιότατος μετά την λήξη της ακολουθίας του αγιασμού των θυρανοιξίων, μιλώντας στην γλώσσα των Σουαχίλι, εξήρε τόσο την γνησιότητα και την οικουμενικότητα της Ορθοδόξου πίστεως, όσο και τις προσπάθειες του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας αλλά και όλως ιδιαιτέρως του Πάπα και Πατριάρχου κ.κ. Θεοδώρου Β´, σε κάθε γωνιά της αφρικανικής Ηπείρου για ειρήνη, μόρφωση, υγεία, πνευματική πρόοδο και αρμονική συμβίωση των Αφρικανών αδελφών μας.

Βεβαίως οι ανάγκες είναι ακόμη πολύ μεγάλες στην Ανατολική Τανζανία, λόγω της πλούσιας σε ευλογιά Ιεραποστολικής καρποφορίας, με αποτέλεσμα σήμερα περισσότερες από 16 ενορίες να στεγάζονται σε αχυροκαλύβες.