Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος στη Μελβούρνη για το πρώτο συνέδριο της νεολαίας

0
622

H Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας σε μια προσπάθεια να βρει σημεία επαφής με τη νεολαία της παροικίας θίγοντας φλέγοντα ηθικά ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία μέσα από το πρίσμα της χριστιανικής πίστης, διοργανώνει μια σειρά από συνέδρια για νέους ηλικίας 15 έως 30 ετών σε ολόκληρη την Αυστραλία.

Η αρχή θα γίνει στη Μελβούρνη, με θέμα: «ΑΛΛΑΓΗ – Πώς θα προσανατολιστούμε σε έναν ποικιλόμορφο κόσμο», με κύριο εισηγητή τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο.

Το πρώτο συνέδριο για τη νεολαία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Σάββατο 25 Ιανουαρίου στο Oakleigh Grammar.

Ο Αρχιεπίσκοπος βρίσκεται από την Πέμπτη στη Μελβούρνη και το βράδυ της ίδιας ημέρας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίττα της Αρχιεπισκοπής στο Άξιον Εστί.

Στο μεταξύ με κατηγορηματικό τρόπο, για πρώτη φορά, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, κ. Μακάριος, απέκλεισε ξεκάθαρα το ενδεχόμενο κατάτμησης της Αρχιεπισκοπής, σε μητροπόλεις, κατά το πρότυπο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Τη σχετική δήλωση έκανε σε αποκλειστική συνέντευξη, που παραχώρησε στο Ελληνικό Πρόγραμμα της SBS, και ειδικότερα στο Διευθυντή του Προγράμματος Θέμη Καλλό.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μακάριος, αναφέρθηκε εκτενώς στην προτεραιότητα προσέλκυσης της νεολαίας στους κόλπους της εκκλησίας. Επιπλέον, σημείωσε τις προσπάθειες δημιουργίας κέντρων απεξάρτησης ατόμων εθισμένων σε ουσίες, και αποκάλυψε ότι στη Μελβούρνη τα σχέδια προχωρούν γρηγορότερα μετά από σημαντική δωρεά του ομογενή επιχειρηματία Νίκου Ανδριανάκου.

Επίσης, σημείωσε ότι αποδίδει μεγάλη βαρύτητα και στην ίδρυση αγγλόφωνων ενοριών.

Ίσως, κατά τα πρότυπα, και των ΗΠΑ, όπου οι περισσότερες ενορίες είναι αγγλόφωνες, και όλα τα ιερά μυστήρια πραγματοποιούνται αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα.

Επιπρόσθετα, ο Αρχιεπίσκοπος δεν δίστασε να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του για την ποιότητα των εγκαταστάσεων της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέα, προαναγγέλλοντας παράλληλα τη δημιουργία νέου κτιριακού συγκροτήματος, γεγονός που θα επιτρέψει, την ανακαίνιση και συνολική αναδιάταξη χώρων στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής στο Σίδνεϊ.