Με τη σκέψη στις καταστροφικές πηγές ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Σίδνεϊ

0
574

Ο φετινός εορτασμός των Θεοφανείων είχε αποκτήσει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού όπως είχε αναγγείλει η αρχιεπισκοπή Αυστραλίας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Κεντρική Επιτροπή Νεολαίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας θα συγκέντρωνε χρήματα για τη στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές.

Ο κ. Μακάριος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία στήριξης των πληγέντων, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να έχει συνέχεια η θεάρεστη αυτή προσπάθεια και απηύθυνε έκκληση για ακόμα μεγαλύτερη προσφορά.

Στο τελετουργικό της ημέρας ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας τέλεσε των καθαγιασμό των υδάτων στη γραφική τοποθεσία του κόλπου Yarra Bay, συμπαραστατούμενος από τον πρωτοσύγκελο της αρχιεπισκοπής, επίσκοπο Μελόης κ. Αιμιλιανό, από τους κληρικούς του Σύδνεϋ και την παρουσία χιλιάδων πιστών που αψήφησαν τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Ο κολυμβητής που κατάφερε να πιάσει πρώτος τον Τίμιο Σταυρό ήταν ο κ. Αναστάσιος Μπακούλης, από την ενορία του Αγίου Γερασίμου στο Leichhardt.