Ξεκινούν την Παρασκευή οι “κατά μόνας” συναντήσεις Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς

0
531

Τα ραντεβού θα πραγματοποιηθούν (όπως και στην περίπτωση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού) στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, ενώ το θέμα που θα κυριαρχήσει θα είναι αυτό της ενημέρωσης για τα εθνικά, στον απόηχο της πρωθυπουργικής επίσκεψης στο Λευκό Οίκο. Ωστόσο, δεν αποκλείεται η συζήτηση Μητσοτάκη-πολιτικών αρχηγών να επεκταθεί τόσο στον εκλογικό νόμο, όσο και στο ζήτημα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

“Όταν οι πολιτικοί αρχηγοί συνομιλούν, μπορεί να θέσουν όλα τα θέματα. Είναι φυσικό, κάποιος αρχηγός να θέλει να θέσει κάποιο ζήτημα και κανείς δεν μπορεί να του το απαγορέψει. Ο πρωθυπουργός, όμως, προσέρχεται σε αυτές τις συζητήσεις με ατζέντα τα εθνικά θέματα και την ενημέρωση για τα αποτελέσματα των επισκέψεών του, εδώ, στην Αμερική”, έχει σχολιάσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα. Θα ακολουθήσουν την ίδια ημέρα οι συναντήσεις με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, τον πρόεδρο της “Ελληνικής Λύσης”, Κυριάκο Βελόπουλο και τον επικεφαλής του “ΜέΡΑ25”, Γιάνη Βαρουφάκη. Η συνάντηση με το γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.