Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στον ποταμό Κονγκό

0
522

Ο Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, κήρυξε τον θείο λόγο και τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου της πρωτεύουσας Μπραζαβίλ, μετά το πέρας της οποίας πραγματοποιήθηκε λιτανευτική οδοιπορία κατόπιν ειδικής αδείας, που κατέληξε στις όχθες του ποταμού Κονγκό.

Εκεί, οι Ορθόδοξοι χριστιανοί εβίωσαν προσευχητικώς για έβδομη φορά στην ιστορία της Ορθοδόξου κοινότητος την τελετή καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στα νερά του δεύτερου μεγαλύτερου ποταμού του Κόσμου.

Επί της όχθης ο Σεβασμιώτατος μίλησε σύντομα περί της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού και του Αγιασμού των Υδάτων. Κατακλείων μετέφερε προς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β’, ευχαρίστησε τις Αρχές της χώρας για τον επιδεικνυόμενο σεβασμό και την συμπαράσταση προς την τοπική Ορθόδοξη Εκκλησία του Κονγκό-Μπραζαβίλ, ως και την κρατική τηλεόραση Tele-Congo για την τηλεοπτική κάλυψη της Ευχαριστιακής Συνάξεως και της τελετής καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Μητροπολίτης αναχώρησε αεροπορικώς για την έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως, στη συμπρωτεύουσα Pointe-Noire.