Ένας 19χρονος από τη Λήμνο έπιασε τον Σταυρό στη Μελβούρνη

0
558

Με τη συμμετοχή των Ελλήνων της Διασποράς γιορτάστηκαν τη Δευτέρα σε πολλές περιοχές της Μελβούρνης τα Θεοφάνεια. Με σύμμαχό τους τον καλό καιρό πολλοί ομογενείς έσπευσαν να δουν την τελετή Κατάδυσης του Τίμιου Σταυρού στο λιμάνι της Μελβούρνης, στο Φράνκστον και στο Ράι.

Οι τελετές στο λιμάνι της Μελβούρνης έγιναν από τον Επίσκοπο Ιεζεκιήλ του Ντέρβις και τον Επίσκοπο Ιάκωβο της Μιλετούπολης. Στο ίδιο σημείο όπου τη δεκαετία του 1950 χιλιάδες Ελληνες μετανάστες έφθασαν στη μακρινή Αυστραλία για μια καλύτερη ζωή.

Περισσότερα από 20 άτομα έπεσαν στα κρύα νερά του λιμανιού της Μελβούρνης για να πιάσουν τον Σταυρό. Νικητής όμως βγήκε ένας 19χρονος φοιτητής με καταγωγή από τη Λήμνο. Ο Νίκος Χατζηδημητρίου κατάφερε να πιάσει τον Σταυρό. Κουρασμένος αλλά περήφανος δήλωσε «και μόνο που βρίσκομαι στο νερό αυτό είναι μια ευλογία από μόνο του» αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέος Κόσμος» της Αυστραλίας.

Ο 19χρονος είπε πως βουτάει αρκετά χρόνια για τον Σταυρό και το κάνει για καλή τύχη.

Στο Φράνκστον νικητής ήταν ο Δημήτρης Αγριπίδης ενώ στην πόλη του Ράιτον, ανάμεσα σε 50 άτομα που προσπάθησαν, τον Σταυρό έπιασε ο Κυριάκος Κωνσταντινίδης.

Στην Αδελαϊδα, η 17χρονη Βικτώρια Πανέρα έκανε την έκπληξη καθώς ήταν η μόνη γυναίκα που βούτηξε και κατάφερε να πιάσει τον Σταυρό.