Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στο πλευρό της Εβραϊκής Παροικίας

0
459

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με δήλωσή του εκφράζει τη συμπαράστασή του στην Εβραϊκή Παροικία της Νέας Υόρκης για την πρόσφατη αιματηρή τρομοκρατική επίθεση σε βάρος μελών της σε Συναγωγή της.

Ο Αρχιεπίσκοπος ενώνει τη φωνή του με του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, καθώς επίσης και με κορυφαίων Θρησκευτικών Ηγετών της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στη δήλωσή του αναφέρει τα εξής: «Ο αντι-σημιτισμός, ο φανατισμός και το μίσος οιουδήποτε είδους είναι ενάντια στις αξίες μας και δεν θα γίνουν ανεκτά στην πολιτεία μας. Καταδικάζουμε αυτή την επίθεση και όλες τις επιθέσεις σε βάρος της Εβραϊκής Κοινότητας της Νέας Υόρκης. Επίθεση ενός εξ’ ημών, είναι επίθεση εναντίον όλων μας. Θα εξακολουθήσουμε από κοινού να αντιπαλαίουμε το μίσος και την αδιαλλαξία με αγάπη και συμπερίληψη».

Ο Αρχιεπίσκοπος πρόσθεσε πως «καθώς βιώνουμε ένα ανερχόμενο κύμα θρησκευτικού μίσους και τρομοκρατικής ακρότητας στη χώρα μας, πρέπει με περισσότερη εγρήγορση και ένταση να υποστηρίξουμε και υπερασπιστούμε όλους τους ανθρώπους της Πίστεως από εκείνους οι οποίοι λατρεύουν τίποτε άλλο παρά θάνατο και καταστροφή. Οι επιθέσεις αυτές σε βάρος της Εβραϊκής Παροικίας της Νέας Υόρκης είναι ιδιαίτερα έμπονες διότι είναι οι γείτονές μας. Τέτοιες ενέργειες μίσους και βίας βλάπτουν όλους μας, κι όλοι μας έχουμε καθήκον -πολιτικό και θρησκευτικό- να αντιδράσουμε με αγάπη και συμπόνια προς όλους εκείνους που έχουν χτυπηθεί. Στις επόμενες μέρες θα επικοινωνήσω με τους αδελφούς και αδελφές Εβραίους για να δω πώς μπορούμε καλύτερα να τους συμπαρασταθούμε αυτή τη δύσκολη περίοδο».