Ομαδική βάπτιση 82 ατόμων από τον μητροπολίτη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν

0
551

Ο Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν Παντελεήμων συνεχίζοντας την παράδοση τέλεσε και φέτος ομαδικές βαπτίσεις συνολικά 82 ατόμων αμφοτέρων των φύλων και κάθε ηλικίας, σε Ορθόδοξες Ενορίες του Κονγκό.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019, ο Μητροπολίτης Παντελεήμων αφίχθη στην πόλη Dolisie όπου τέλεσε τις βαπτίσεις τριάντα κατηχουμένων όλων των ηλικιών προερχομένων από την Ενοριακή Κοινότητα Αγίας Ειρήνης. Πριν την έναρξη της Ακολουθίας της Κατηχήσεως ο Σεβασμιώτατος περιέγραψε και ερμήνευσε τα στάδια τελέσεως του Ιερού Μυστηρίου και απηύθυνε πατρικές νουθεσίες στα νεοφώτιστα -πλέον- μέλη της Εκκλησίας.

Αμέσως μετά ακολούθησε σύσκεψη με τον Διευθυντή, π. Παύλο Diafouka και τους διακονούντες στο πρότυπο Ορφανοτροφείο «Αγιος Ευστάθιος» της Ιεράς Μητροπόλεως, προς τους οποίους εδόθησαν οδηγίες και προτροπές.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος είχε τη χαρά της πολύωρης επικοινωνίας με τα περιθαλπόμενα παιδιά του προαναφερθέντος ιδρύματος, στα οποία μίλησε για το θεολογικό μήνυμα των Χριστουγέννων, ενώ άκουσε τις απόψεις και τους γενικότερους προβληματισμούς τους. Η σύναξη ολοκληρώθηκε με την προσφορά γλυκισμάτων και αναψυκτικών στα παιδιά.

Ο Μητροπολίτης Παντελεήμων βαφτίζει μικρό παιδάκι στο υπαίθριο βαπτιστήρι της ενορίας Αγίας Ειρήνης στην πόλη Dolisie.
Φωτογραφία Μητρόπολη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν

Την Κυριακή 29η Δεκεμβρίου, ο Μητροπολίτης Παντελεήμων τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Dolisie, συνάντησε τους πιστούς και παρακάθισε σε γεύμα που προσέφερε προς τιμήν του ο Ρωμαιοκαθολικός Επίσκοπος Dolisie κ. Bienvenu Manamika στην έδρα του.

Επίσης, κατά την εορτή των Χριστουγέννων ο Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν Παντελεήμων τέλεσε στο υπαίθριο βαπτιστήριο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire τις βαπτίσεις πενήντα δύο κατηχουμένων όλων των ηλικιών, προερχομένων από τις Ενοριακές Κοινότητες της πόλεως.

Ο νεοβαπτισθένες σε στάση προσευχής ακούουν τις ευχές από τον Μητροπολίτη Παντελεήμονα.
Φωτογραφία Μητρόπολη Μπραζαβίλ και Γκαμπόν