Καταζητούνται ομογενείς στην Αυστραλία για παραβίαση των περιοριστικών όρων

0
476

Δυο ομογενείς από την Αυστραλία περιλαμβάνονται στον κατάλογο των καταζητούμενων της Αστυνομίας της Βικτώρια, η οποία προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση για πληροφορίες που μπορούν να διευκολύνουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Αμφότεροι, όπως προκύπτει από το σημείωμα των Αρχών, φαίνεται πως έχουν παραβιάσει τις εγγυήσεις τους και δεν έχουν τηρήσει τους περιοριστικούς όρους, ως όφειλαν.

Ο πρώτος από τους δυο, ονομάζεται Κρις Στεφανάκης (Chris Stefanakis), είναι 45 ετών και, σύμφωνα με την Αστυνομία, εμπλέκεται σε υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ εις βάρος του εκκρεμούν και κατηγορίες για απειλές θανάτου εις βάρος συγκεκριμένων προσώπων. Οπως αναφέρει το σήμα, πρόκειται για ένα πρόσωπο που συχνάζει σε περιοχές όπως το Κάρλτον, το Φλέμιγκτον και το Ασκοτ Βέιλ.

Ο δεύτερος είναι ο Κον Σωτηράλης (Con Sotiralis), ένας ομογενής από την περιοχή Μπέντιγκο, ο οποίος επίσης εμφανίζεται να έχει παραβιάσει τους όρους της εγγύησής του. Τονίζεται ότι ο Σωτηράλης, εκτός από το Μπέντιγκο, εθεάθη πρόσφατα στο Ιγκλχόκ και το Λονγκ Γκάλι.

Η Αστυνομία της Βικτώρια έδωσε στα τοπικά ΜΜΕ τις φωτογραφίες των δυο ανδρών, προκειμένου να εστιάσουν την προσοχή του κοινού.

Πάντως, οι περιπτώσεις των δυο ομογενών εντάσσονται σε ένα όχι ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας στην περιοχή, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας της Βικτώρια.

Ειδικότερα, η Βικτώρια εμφανίζεται χαμηλότερα στους δείκτες εγκληματικότητας για το 2018, ενώ η Αυστραλία κατατάσσεται στην 13η θέση των πιο ασφαλών χωρών παγκοσμίως, με τη Μελβούρνη να βρίσκεται σε ακόμη υψηλότερη θέση σε επίπεδο πόλεων (5η στον Κόσμο).