Το ΚΙΝΑΛ καταγγέλλει εμπλοκή Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση του «Noor1»

0
337

Στοιχεία για εμπλοκή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη διερεύνηση της υπόθεσης του «Noor1» καταγγέλλει το Κίνημα Αλλαγής ζητώντας από το προεδρείο της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά τον μηχανισμό «Ρασπούτιν» να ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες όλα τα σχετικά έγγραφα.

Ειδικότερα, οι Βασίλης Κεγκέρογλου και Ευαγγελία Λιακούλη σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο της προανακριτικής Γιάννη Μπούγα επισημαίνουν:

«Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση που είναι γνωστή ως Noor1. Κατά την έρευνα αυτή πληροφορούμαστε πως κατατίθενται στοιχεία που αφορούν τον κ. Παπαγγελόπουλο, τα οποία, αν πράγματι υπάρχουν, πρέπει να συσχετιστούν με την έρευνα που διεξάγει η παρούσα Επιτροπή της Βουλής. Ζητάμε συνεπώς, να κατατεθούν στην Επιτροπή όσα έγγραφα εμπεριέχουν καταθέσεις που αφορούν στον ανωτέρω υπουργό».

Το αίτημα του ΚΙΝΑΛ έγινε αποδεκτό από την πλειοψηφία των μελών της προανακριτικής καθώς το ψήφισαν ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε, ενώ το ΚΚΕ επιφυλάχθηκε ζητώντας να υπάρξει πιο συγκεκριμένο αίτημα.