Ομογενής επενδύει στο περίφημο 1000 Museum, στο Μαϊάμι

0
449

Ένας ομογενής περιλαμβάνεται μεταξύ των πρώτων αγοραστών διαμερισμάτων στον περίφημο ουρανοξύστη 1000 Museum, στο Μαϊάμι.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα «The Real Deal», πρόκειται για τον Ερικ Μοσκαχλαϊδή, γιο του αείμνηστου ιδρυτή της «Krinos Foods», Ιωάννη Μοσκαχλαϊδή, ο οποίος έχει διαδεχθεί τον πατέρα του στη διοίκηση της εταιρείας.

Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, ο Μοσκαχλαϊδής κατέβαλε ένα ποσό της τάξεως των 13 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να αποκτήσει τα διαμερίσματα με αύξοντα αριθμό 5601 και 5602 τον περασμένο Αύγουστο. Στον αμέσως χαμηλότερο όροφο από τον Μοσκαχλαϊδή, αγόρασαν διαμερίσματα δυο επενδυτές ακινήτων από την Τσεχία, καταβάλλοντας συνολικά 17 εκατομμύρια δολάρια για τις μονάδες 5501 και 5502.

Στη συνέχεια, η «Real Deal» κάνει εκτενή αναφορά στην «Krinos Foods» και τη συνεπή παρουσία της στον τομέα των εισαγωγών ελληνικών προϊόντων, από το 1981, όταν και ξεκίνησε, μέχρι σήμερα, χρονικό διάστημα κατά το οποίο εξελίχθηκε σε έναν πραγματικό κολοσσό, που προωθεί τα προϊόντα της Ελλάδας στη Βόρειο Αμερική.

Το 1000 Museum είναι ένα κτιριακό συγκρότημα 62 ορόφων και 84 πολυτελών διαμερισμάτων, στη διεύθυνση 1000 Biscayne Boulevard, στο Μαϊάμι. Πρόκειται για αρχιτεκτονικό σχέδιο της βραβευμένης αρχιτέκτονα Ζάχα Χαντίντ (Zaha Hadid), στο πρώτο -και τελευταίο, όπως αποδείχθηκε- πρότζεκτ που ανέλαβε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Υπενθυμίζεται ότι η Χαντίντ έφυγε αναπάντεχα από την ζωή τον Μάρτιο του 2016, το έργο όμως ολοκληρώθηκε και αποτελεί την προσωπική της σφραγίδα στην αγορά ακινήτων μιας χώρας όπου αναμενόταν να επεκτείνει τη δραστηριότητά της, αλλά δεν πρόλαβε.

Στους πολυτελείς κοινόχρηστους χώρους του Real Museum περιλαμβάνεται ένα εντυπωσιακό λόμπυ, γυμναστήριο, μπιτς μπαρ, αίθουσα γιόγκα, σινεμά και άλλες εγκαταστάσεις που θυμίζουν συνθήκες… παλατιού για τους, ούτως ή άλλως, απαιτητικούς ενοίκους του.