Ευνοϊκή μεταχείριση σε ομάδα συνδικαλιστών από το “δίδυμο” του υπουργείου Άμυνας!

0
351

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή και στο Μαξίμου, οι επί του Τύπου (ηλεκτρονικού και μη) αρμόδιοι παράγοντες, θα βλέπουν τα δημοσιεύματα για τα τεκταινόμενα στο Υπουργείο Άμυνας και ότι δεν στέκονται μόνο στα…λιβανιστήρια και στις αγιογραφίες της πολιτικής ηγεσίας. Λόγου χάρη θα έπρεπε να αναρωτηθούν το πώς και γιατί αναγκάσθηκε να παραιτηθεί ο διοικητής της 114 πτέρυγας μάχης (σε κρίσιμη στιγμή για την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας), αλλά και για τις συμπεριφορές που καταγγέλλεται ότι αναπτύσσονται στο Πεντάγωνο. Από τις απευθείας αναθέσεις έως τα “χαδάκια” σε ομάδα συνδικαλιστών, που έχει κάνει άνω κάτω τις Ένοπλες Δυνάμεις και προκαλεί.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της ιστοσελίδας armyvoice.gr και υπογράφεται απο την Ιωάννα Ηλιάδη και αφορά στα “χαϊδέματα”, στις τακτοποιήσεις και τις ευνοϊκές μεταθέσεις!

“Πολλά περίεργα συμβαίνουν τελευταία στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τα οποία δείχνουν ιδιαίτερα ευνοϊκή μεταχείριση σε συγκεκριμένη ομάδα συνδικαλιστών από την κυβέρνηση.

Σϋμφωνα με στοιχεία που περιήλθαν στην αντίληψή μας,  μέλος της ΠΟΜΕΝΣ που δεν ανήκει καν στο ΔΣ  διατέθηκε στο 251 ΓΝΑ μαζί με άλλα στελέχη λόγω αναγκών της υπηρεσίας.

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο η μετάθεση «κόπηκε» και το μέλος γύρισε πίσω στο γραφείο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, όπου ανήκει οργανικά.

Μαθαίνουμε ότι η επίσημη δικαιολογία ήταν ότι παρά το γεγονός πως η συγκεκριμένη υπαξιωματικός δεν είναι εκλεγμένη στο διοικητικό συμβούλιο, αλλά είναι εκλέκτορας, η ΠΟΜΕΝΣ θεωρεί ότι έχει αμετάθετο, κάτι που έκανε δεκτό το γραφείο του υπουργού.

Η μετάθεσή της από το γραφείο του Νίκου Παναγιωτόπουλου για το 251 ΓΝΑ το οποίο απέχει ελάχιστα από το κτίριο όπου στεγάζεται το γραφείο του υπουργού, βγήκε στις 16 Νοεμβρίου και στις 24 Νοεμβρίου ακυρώθηκε.

Λέγεται μάλιστα ότι προκιεμένου να «κοπεί» η μετάθεση, αρχισυνδικαλιστής της ΠΟΜΕΝΣ, γνωστός από τους πύρινους λόγους του κατά των συναδέλφων του της ΠΟΕΣ,

γύριζε αλλόφρων τους διαδρόμους του υπουργείου και φώναζε ότι κάποιοι πάνε να διαλύσουν την ΠΟΜΕΝΣ και δεν τους στηρίζουν ούτε οι δικοί τους άνθρωποι….

Δεν συνέβη βέβαια το ανάλογο και σε στέλεχος της ΠΟΕΣ, η οποία είχε πέραν της συνδικαλιστικής ιδιότητας (είναι εκλεγμένο στέλεχος σε πρωτοβάθμια οργάνωση και ως εκ τούτου μέλος της Διοίκησης της ΠΟΕΣ), έχει και μονογονεϊκή οικογένεια με δυο παιδιά.

Μάλιστα, η μετάθεσή της ήρθε τόσο εσπευσμένα που δεν της δόθηκε καν το δικαίωμα να κάνει προσφυγή.

Στις 20 ΝΟεμβρίου μάλιστα την έβαλαν να υπογράψει την μετάθεσή της από το ΥΠΕΘΑ στην 180 ΜΚ/Β ΧΩΚ. Η συγκεκριμένη υπαξιωματικός είχε αρχικά λάβε μετάθεση για την ΛΑΕΔ, στις 31 Αυγούστου με τις έκτακτες κρίσεις του ΓΕΣ.

Έκανε ενδικοφανή προσφυγή επικαλούμενη τόσο τη συνδικαλιστική όσο και την γονική ιδιότητα, και η οποία απορρίφθηκε τον Οκτώβριο.

Την απόφαση ότι η προσφυγή της συνδικαλίστριας της ΠΟΕΣ απορρίφθηκε υπογράφει ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής στις 26 Οκτωβρίου 2019.

Ο ΥΦΕΘΑ μάλιστα επισημαίνει στο έγγραφο ότι:

«για τις μεταθέσεις των στελεχών η περιφέρεια Αττικής αντιμετωπίζεται ως ενιαία φρουρα. Η πρόβλεψη του νομοθέτη για το αμετάθετο των μελών της Διοίκησης των δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των εν ενεργεία στρατιωτικών,

δεν σημαίνει αναγκαστικά την παραμονή του στελέχους στην ίδια Μονάδα, αλλά την εξυπηρέτησή τους με τοποθέτηση σε Μονάδα – Υπηρεσία, για την εκτέλεση των καθηκόντων τους σε συνάρτηση με τις υφιστάμενες υπηρεσιακές ανάγκες, όπως ακριβώς στην συγκεκριμένη περίπτωση».

Προφανώς είτε αυτό το σημείο δεν το γνωρίζει το γραφείο του Νίκου Παναγιωτόπουλου, είτε ξεχάστηκε ηθελημένα προκειμένου για το στέλεχος της ΠΟΜΕΝΣ, το οποίο έπρεπε να γυρίσει στο γραφείο του υπουργού.

Θα επανέλθουμε με περισσότερα στοιχεία για το αμετάθετο των συνδικαλιστών, το πόσοι υπηρετούν στο γραφείο του Νίκου Παναγιωτόπουλου και πόσοι είναι αυτοί που δικαιούνται αμετάθετο.”