Υπουργικό συμβούλιο για φορολογικό, ασφαλιστικό, παιδεία και προσλήψεις (Video)

0
319

Υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο οποίο σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας θα συζητηθούν:

– το φορολογικό και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο,

– το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση ΑΔιΠ

– το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας για τις προμήθειες. Επίσης,

– το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα,

– ο προγραμματισμός προσλήψεων για το 2020 και

– η προεπιλογή των δικαστικών λειτουργών για τις θέσεις των Αντιπροέδρων του ΣτΕ και του Αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στην έναρξη του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας το οποίο θα κλείσει ο ίδιος με ομιλία την Κυριακή ενώ τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Μαδρίτη για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής για την κλιματική αλλαγή. Την Τρίτη και την Τετάρτη 3 και 4 Δεκεμβρίου 2019 θα βρίσκεται στο Λονδίνο για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

«Ό,τι είπαμε το κάνουμε»

Ο Στέλιος Πέτσας στην εισαγωγική τοποθέτησή του έδωσε έμφαση στο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο και κατατέθηκε την Τρίτη.

Όπως είπε, «αποδεικνύεται, από όσα θεσπίζει, ότι κάνουμε πράξη όλα όσα είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ό,τι είπαμε, το κάνουμε».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα μειώνονται αντί να αυξάνονται -όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια- οι φόροι εισοδήματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στηρίζεται η επιχειρηματικότητα προς όφελος των εργαζομένων και της πραγματικής οικονομίας, κινητροδοτούνται δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και παροχές, σε είδος, υπέρ των εργαζομένων, και θεσπίζονται κίνητρα που προσελκύουν ξένους επενδυτές.

Όπως ανέφερε, βασικός πυλώνας των διατάξεων του νομοσχεδίου είναι η φορολογική ελάφρυνση των φυσικών προσώπων και των επιχειρήσεων που τα τελευταία χρόνια επιβαρύνθηκαν σημαντικά, καθώς οι μισθωτοί και συνταξιούχοι της κατηγορίας εισοδήματος από 12 έως 18 χιλιάδες ευρώ, θα έχουν μείωση φόρου από 80 έως 200 ευρώ, ενώ ο μέσος ελεύθερος επαγγελματίας θα έχει μείωση φόρου έως 1.300 ευρώ.

Eνημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

Ζωντανά η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα

Publicată de Ελληνική Κυβέρνηση pe Miercuri, 27 noiembrie 2019