Και τώρα “συντονιστές” μας τί γίνεται με την επιδρομή; -Πνίγηκε η Λέσβος στους εξωχώριους που στριμώχνουν τους…εγχώριους!

0
442

Ωραίος είναι ο ρόλος του “συντονιστή”, ειδικά στις ασκήσεις επί χάρτου. Ωστόσο, όταν τα πράγματα γίνονται απο ημέρα σε ημέρα και από εβδομάδα σε εβδομάδα ιδιαιτέρως σοβαρά και επικίνδυνα για την κρατική ασφάλεια, τότε δεν κτυπούν καμπανάκια, αλλά κανονικές βαθύφωνες καμπάνες.

Τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου είναι αποκαλυπτικά, αλλά και εξόχως ανησυχητικά. Και ήδη ο έχων το “γενικό πρόσταγμα” υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και ο άμεσα πολιτικός του προϊστάμενος κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, θα έπρεπε-πέραν των όσων ανακοινώθηκαν για το γενικότερο σχεδιασμό από την κυβέρνηση-να κτυπήσουν εκτάκτως την πόρτα του πρωθυπουργού στο Μαξίμου και να του εισηγηθούν επείγοντα μέτρα (σ.σ. αυτοί “έχουν το μαχαίρι, αυτοί έχουν και το πεπόνι”, που λέει ο θυμόσοφος λαός. Κι αν έχουν στερέψει από ιδέες για τον πρακτικό, επιχειρησιακό τομέα, τότε θα πρέπει ο Κυριάκος να σκεφτεί ότι “δεν κάνουν για τη δουλειά…”)

Προειδοποιούσαμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ ότι το μπαράζ της εισβολής των εξωχώριων “επισκεπτών” όχι μόνο θα συνεχισθεί, αλλά θα ενταθεί. Επισημαίναμε δε ότι ο ρόλος του συντονιστή, όπως ορίσθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο κύριος Αλκιβιάδης Στεφανής, δεν πρέπει να περιορίζεται στη σημερινή εικόνα. Μία εικόνα που βλάπτει συνολικά την κυβέρνηση και δεν είναι προσωπικό παίγνιο προβολής και προσέλκυσης ατομικών πελατών-ψηφοφόρων.

Προφανώς, οι αστυνομικές αρχές που κάνουν καλά τη δουλειά τους έως εκεί που τους επιτρέπεται, ενημερώνουν αυτούς που πρέπει. Το ίδιο κάνουν καθημερινά και οι υπηρεσίες της εθνικής ασφάλειας. Πήραν τους χαρτοφύλακες υπό μάλης οι πολιτικοί προϊστάμενοι της εθνικής Άμυνας για να κατέβουν πάραυτα στο κτίριο της Ηρώδου του Αττικού και να μιλήσουν με τη γλώσσα της αλήθειας στον πρόεδρο της κυβερνήσεως;

Ήδη, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, μέσα σε μία εβδομάδα πέρασαν σε Λέσβο, Χίο και Μυτιλήνη 2.793 πρόσφυγες. Μεγάλος αριθμός αν σκεφτεί κανείς ότι οι αριθμοί αφορούν στο χρονικό διάστημα από τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Δευτέρας 18 Νοεμβρίου μέχρι τα μεσάνυκτα της Κυριακής 24 Νοεμβρίου, δηλαδή μέχρι χθές…

Συγκεκριμένα με πλαστικές βάρκες αποβιβάστηκαν σε ακτές και καταγράφηκαν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, 1.615 άτομα στη Λέσβο, 548 στη Χίο και 630 στη Σάμο.

Συνολικά στη Λέσβο και σε δομές της ευρύτερης περιοχής Μυτιλήνης, όπου και η Μόρια, σήμερα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ζουν 18.853 πρόσφυγες και μετανάστες!

Αλήθεια, μπορεί να μας πεί ο κύριος Στεφανής και ο εκ Καβάλας ορμώμενος κύριος Παναγιωτόπουλος, τί έχει να γίνει μέχρι να υλοποιηθεί το σχέδιο κλειστών κέντρων; Ή μήπως σχεδιάζουν να γεμίσουν την Ελλάδα με κέντρα αυτού του είδους και να γράψουν-όλοι μαζί σε τούτη την κυβέρνηση-τις τοπικές κοινωνίες στα παλαιότερα των υποδημάτων τους;

(συνεχίζεται…)