H 35η επέτειος της ιδρύσεως του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος του Παν Γκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης

0
299

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η εκδήλωση για την 35η επέτειο της ιδρύσεως του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος του Παν – Γκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης (P.G.E.I. of  America Charitable Foundation Inc.) η οποία έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής, 17 Νοεμβρίου 2019, στο ομογενειακό κέντρο εκδηλώσεων «The Venetian» στο Garfield της Νέας Ιερσέης.

Πρόκειται για την ετήσια εκδήλωση του Ιδρύματος η οποία ήταν αφιερωμένη στην Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου στο Γκάρισον της Νέας Υόρκης και στον εκτελεστικό της διευθυντή τον π. Κωνσταντίνο Σιταρά.

Η εκδήλωση ήταν η πρώτη χωρίς τον αείμνηστο διευθύνοντα σύμβουλο Ιωάννη Σακελλάρη και παρείχε τη δυνατότητα στους επτακόσιους περίπου ομογενείς να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη του και να εκφράσουν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν με μεγαλύτερο πάθος τον αγώνα για την προώθηση των συμφερόντων της ομογένειας και να εντείνουν την φιλανθρωπική δράση και να πολλαπλασιάσουν την κοινωνική τους προσφορά.

Η Ιουλία Βέργη η οποία έψαλε τους εθνικούς ύμνους ερμήνευσε ένα τραγούδι αφιερωμένο στη μνήμη του Ιωάννη Σακελλάρη, ενώ ο εγγονός του Ιωάννης Σακελλάρης – Λογοθέτης παρέδωσε στην Amy Glazer, εκπρόσωπο του Ιδρύματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ηάκενσακ (Hackensack University Medical Center Fundation) επιταγή αξίας $17.440.

Τα χρήματα αυτά προέρχονται από τις δωρεές των μελών του Παν Γκριγκόριαν, των συγγενών και φίλων της οικογένειας που ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του Παν Γκριγκόριαν όπως αντί ανθέων προσέφεραν δωρεές στη μνήμη του για την ενίσχυση των ερευνών για τον παιδικό καρκίνο.

Το εν λόγω ίδρυμα ευεργετήθηκε με δέκα επί πλέον χιλιάδες δολάρια τα οποία προέρχονταν από τις ετήσιες δωρεές του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος των εστιατόρων της Νέας Ιερσέης.

Οι ηγέτες του Παν Γκριγκόριαν σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους αποδέκτες των υποτροφιών. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Ρεκόρ δωρεών

Οι δωρεές του Φιλάνθρωπικού Ιδρύματος του Παν Γκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης είναι αέναες και μέχρι στιγμής έχουν προσφέρει πάνω από 2.5 εκατομμύρια δολάρια από τα οποία τα 2.2 εκατομμύρια έχουν προσφερθεί σε ευαγή ιδρύματα, καθώς επίσης και φιλανθρωπικά και εκπαιδευτικά ταμεία  της ομογένειας και της Αμερικής, ενώ τα υπόλοιπα σε συνανθρώπους που έχουν πράγματι ανάγκη.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου προσφέρθηκαν δωρεές ύψους $ 119.440 συμπεριλαμβανομένων των υποτροφιών και της προαναφερόμενης δωρεάς στη μνήμη του Ιωάννη Σακελλάρη.

Από την γενναιοδωρία των εστιατόρων ευεργετήθηκαν η Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου ($15.000), Hackensack University Medical Center Foundation ($ 10.000), η Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης ($10.000), το Ελληνικό Τμήμα του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ  ($5.000), το Ταμείο της Έδρας Ελύτη του Πανεπιστημίου Rutgers ($ 5.000), το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης ($ 5.000), καθώς επίσης και με πέντε χιλιάδες δολάρια εκάστου τα ελληνικά απογευματινά σχολεία των κοινοτήτων της Αναλήψεως στο Φέρβιου, της Αγίας Άννας στο Φλέμινγκτον, του Αγίου Αθανασίου στο Παράμους, του Αγίου Δημητρίου στο Περθ Αμπόι της Νέας Ιερσέης.

Από αριστερά διακρίνονται οι Δρ. Σπύρος Σπυρέας, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, Ευστάθιος Βαλιώτης, Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης Ευάγγελος και Αλέξης Φαίδωνος – Βαντέτ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρη Τσάκας

Στις δωρεές περιλαμβάνεται και η κάλυψη των εξόδων για την ξενάγηση των παιδιών της Ακαδημίας του Αγίου Βασιλείου στην Χριστουγεννιάτικη Νέα Υόρκη, τη διασκέδασή τους στο παγοδρόμιο του Ροκφέλερ Σέντερ και όλα τα άλλα έξοδα για τη φιλοξενία τους.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου απονεμήθηκαν υποτροφίες συνολικής αξίας $22.000 στους φοιτητές Julia E. Sales ($5.000), Sophia Kontolios ($4.000), Valassia Antigone Theocharides  ($3.000), Elisavet Gallou ($2.000), Barbara Marie Martello ($2.000), Alexander G. Rudy ($2.000), Nicholas Thomas McCaffery ($2.000), και Eve Anne Ambrosio ($2.000).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης, κ. Ευάγγελος, οι γενικοί Πρόξενοι Ελλάδας και Κύπρου, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας και Αλέξης Φαίδωνος – Βαντέτ, αντίστοιχα, αντιπροσωπείες των εταιρειών και των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων των Παγκρεγκόριαν της τριπολιτειακής περιοχής, πρόεδροι συλλόγων και κοινοτήτων, καθώς επίσης και ο υποψήφιος πολιτειακός βουλευτής του Μπέι Ριτζ του Μπρούκλιν και του Στάτεν Αϊλαντ Μιχάλης Ταννούσης.

Πηγή:anamniseis.net