Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι Έλληνες της Αυστραλίας για το 2019

0
586

Τους κορυφαίους Έλληνες της Αυστραλίας για το 2019 (κατά την κρίση της αρμόδιας επιτροπής) τίμησε και φέτος το το Ελληνοαυστραλιανό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο HACCI (Hellenic Australian Chamber of Commerce and Industry) κατά τη διάρκεια της ετήσιας χοροεσπερίδας του που φέτος δόθηκε στο Plaza Ballroom.

Ήταν μια άψογη εκδήλωση όπου είχε προσεχθεί και η παραμικρή λεπτομέρεια αλλά αυτό που εντυπωσίασε ακόμη περισσότερο ήταν οι ίδιοι οι τιμηθέντες ομογενείς που πραγματικά, ο καθένας στον τομέα του, ξεχωρίζει και τιμά το ελληνικό όνομα.

Τελετάρχης ήταν η γνωστή και καταξιωμένη ηθοποιός Μαίρη Κούστα που άφησε άριστες εντυπώσεις, αλλά σκόρπισε και απλόχερα το γέλιο προς το τέλος της βραδιάς όταν μετέφραζε, ως «Έφη», πλέον στα ελληνικά την ομιλία της προέδρου του HACCI Φωτεινή Κυπραίου.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

* HACCI Community Service Award presented by Pronia (Βραβείο για Υπηρεσίες προς την Ευρύτερη Κοινότητα) – Maria Strintzos Η Μαρία Στρίντζου εδώ και τρεις δεκαετίες παρέχει ανθρωπιστικές υπηρεσίες στους δοκιμαζόμενους λαούς χωρών της Αφρικής.
Εκτός των άλλων από ενέργειες της κάθε χρόνο συγκεντρώνονται περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια για την περιοχή Tigray της Αιθιοπίας.

* The Spiros Stamoulis Lifetime Achievement Award (Βραβείο “Σπύρος Σταμούλης” για την Συνολική Προσφορά) – George Pappas AO. Γεννημένος στη Ρόδο ο Γιώργος Πάππας έχει μια εντυπωσιακή πορεία τόσο στον τομέα των σπουδών όσο και στις επιχειρήσεις, στην Αυστραλία και το εξωτερικό. Είναι επίσης ο πρώτος γεννημένος Έλληνας που υπηρέτησε ως πρύτανης σε αυστραλιανό πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα στο Victoria University.

* HACCI Woman of Influence Award presented by Moore Stephens (Βραβείο σε Γυναίκα Επιχειρηματία) – Freda Miriklis H Φρίντα Μυρικλή είναι γνωστή και καταξιωμένη διεθνώς για την προώθηση της ισότητας των φύλων στον ΟΗΕ, κυβερνήσεις και μεγάλες εταιρίες.

*Bank of Sydney Business Excellence Awards (Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας) – Maria Mavrikos. Η Μαρία Μαυρίκου ήταν μόλις 40 ημερών όταν έγινε η τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Η ίδια πέρασε δια πυρός και σιδήρου (στην κυριολεξία) και σήμερα διευθύνει με επιτυχία την εταιρία Structural Challenge.

* HACCI Professional Excellence Award presented by Salary Masters (Βραβείο Επαγγελματικής Αριστείας) – Peter Konidaris. Ο Π. Κονιδάρης συμβουλεύει επιχειρήσεις και κυβερνήσεις σε θέματα υποδομών αλλά και φορολογικών μεταρρυθμίσεων. Ο ίδιος πιστεύει ότι ο επιχειρηματικός κόσμος έχει υποχρεώσει να είναι πρωτοπόρος και στην παροχή υπηρεσιών προς τους μη προνομιούχους της κοινωνίας μας.

*The Christos Saristavros Young Achievers Award (Βραβείο “Χρήστος Σαρησταύρου” για Νέους Επιχειρηματίες) – Jim Giamarelos. Ο Δημήτρης Γιαμαρέλος από πολύ μικρός εργαζόταν. Αν και νέος έκανε πολλές δουλειές ως τώρα, σπούδασε και σήμερα έχει την δική του εταιρία που σχεδιάζει σπίτια η οποία διακρίνεται για τα πρωτοποριακά της σχέδια.

*HACCI Sporting Excellence Award presented by Heidelberg United FC (Bραβείο Αριστείας για διάκριση στον Αθλητικό Χώρο) – Elias Donoudis. Αυτό το βραβείο δόθηκε στον δικό μας Ηλία Ντωνούδη, που εδώ και πολλές δεκαετίες (κυρίως μέσω του «Νέου Κόσμου») υπηρετεί την αθλητική δημοσιογραφία με συνέπεια, ευθύνη, πάθος και μεράκι και έχει πάρει συνεντεύξεις από θρύλους του παγκοσμίου ποδοσφαίρου (Πελέ, Πούσκας, Μπεκενμπάουερ κ.ά.)

Οι βραβευθέντες μαζί με χορηγούς και μέλη του συμβουλίου του HACCI. Οι φωτογραφίες δόθηκαν στον «Νέο Κόσμο» από το HACCI.

πηγή: neoskosmos.com