Ομογενής απομακρύνθηκε από τον Δήμο του Τορόντο για οικονομικές σπατάλες!

0
430

Ελληνοκαναδός δημοτικός σύμβουλος απομακρύνθηκε από το δημοτικό διαμέρισμα Ward 22 του Τορόντο λόγω υπερβολικών εξόδων που φέρεται πως έκανε, σύμφωνα με την εφημερίδα «Toronto Sun».

«Ο Καρύγιαννης δεν θα είναι πλέον δημοτικός σύμβουλος του Ward 22 όπως δείχνει η συμπληρωματική δήλωση που κατέθεσε για τις δημοτικές εκλογές τον περασμένο χρόνο και σύμφωνα πάντα με το νόμο περί δημοτικών εκλογών» ανέφερε υπάλληλος του δήμου.

Σύμφωνα με στοιχεία που φέρνει στο φως η εφημερίδα «Sun» του Τορόντο, ο ομογενής πολιτικός ξεπέρασε το όριο των δαπανών που έκανε κατά 25.962 δολάρια στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, ενώ εδικαιούτο να δαπανήσει μόνο 6.128 δολάρια.

Στις αρχές Ιουλίου η επιτροπή ελέγχου της πόλης διέταξε να υποβληθεί ο ομογενής σε έλεγχο μετά από αίτημα του παρατηρητή του δημαρχείου Αδάμ Χάλεφ. Ο Καρύγιαννης έχει ασκήσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Οντάριο και η ημερομηνία για την επόμενη ακρόαση ορίστηκε για τον Φεβρουάριο.

Ο ίδιος ο Καρύγιαννης δήλωσε για την υπόθεση στη «Sun» ότι πρόκειται για γραφειοκρατικό λάθος, ενώ μιλώντας στην εφημερίδα «Star» είπε ότι είναι πρόθυμος να συνεχίσει να εργάζεται στον τομέα της περιοχής του για τους κατοίκους που τον ψήφισαν. «Θέλω να γυρίσω και να υπηρετήσω τους ψηφοφόρους μου» τόνισε.

Ομως, ο συγκεκριμένος, έχει απασχολήσει και άλλη φορά τη Δικαιοσύνη.

Το 2013, από τη θέση του βουλευτή, κατηγορήθηκε ότι παρενέβη για να επιταχύνει την είσοδο στη χώρα της γνωστής τραγουδίστριας Κατερίνας Στανίση, του αδελφού της και τριών μουσικών. Τότε, ο Καρύγιαννης είχε συμβουλέψει τον διοργανωτή της συναυλίας να δηλώσουν οι μουσικοί διαφορετικό λόγο επίσκεψης ώστε να μπουν στη χώρα.