Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναγνώρισε επίσημα την Εκκλησία της Ουκρανίας!

0
235

Παρά τις αντιδράσεις του Πατριαρχείου της Μόσχας, τις προειδοποιήσεις προς την Ελλαδική Εκκλησία, το “αντάρτικο” περίπου δέκα μητροπολιτών και την “διπλωματική” κινητικότητα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος προχώρησε με ειρηνική επιστολή στην αναγνώριση του μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφανίου.

Η επιστολή του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου έχει ημερομηνία 21 Οκτωβρίου, δύο ημέρες μετά το συλλείτουργο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Θεσσαλονίκη, κατά την οποία ο Παναγιώτατος μνημόνευσε κανονικά στα δίπτυχα-μαζί με τα ονόματα των άλλων πατριαρχών και προέδρων των Αυτοκεφάλων Εκκλησιών-και εκείνο του προκαθημένου της Ουκρανικής Εκκλησίας στην οποία δόθηκε ο τόμος της Αυτοκεφαλίας!

Η Εκκλησία της Ελλάδος με την επιστολή αυτή, γίνεται η πρώτη Εκκλησία που επισήμως αναγνωρίζει την νέα Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας. Μάλιστα το περιεχόμενο της ειρηνικής επιστολής του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου προς τον κύριο Επιφάνιο είναι ιδιαίτερα θερμό και κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με το Φανάρι.

Μετά την αναγνώριση της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, θα ακολουθήσει και η μνημόνευση του ονόματος του κ. Επιφανίου ως “μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας”, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα τηρήσουν τα ελληνορθόδοξα Πατριαρχεία Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων…

Το πλήρες κείμενο της ειρηνικής επιστολής του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερωνύμου, ως προέδρου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει ως εξής:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ