Αλεξάνδρεια: Δέκα χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών

0
214

Με μια λαμπρή και συγκινητική τελετή, στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, εορτάστηκε η Επέτειος των  δέκα χρόνων λειτουργίας του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών, που ιδρύθηκε το 2008, και λειτουργεί στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας με πρωτοβουλία της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας θέλοντας να τιμήσει το σημαντικό αυτό έργο.

Σε ένδειξη αναγνώρισης της μεγάλης της προσφοράς και του πολύχρονου έργου της στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης Δρ Mostafa El Feki απένειμε τιμητική διάκριση στην κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η οποία είναι Ιδρύτρια και Επίτιμη Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών, ιδρυτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας και μέλος του Advisory Board. Την κυρία Βαρδινογιάννη πλαισίωσαν απόφοιτοι του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών που της πρόσφεραν λουλούδια και την ευχαρίστησαν για την υποστήριξή της σε μία από τις κορυφαίες στιγμές της τελετής. Παραλαμβάνοντας το βραβείο και συγχαίροντας τους φοιτητές, η κα Βαρδινογιάννη δήλωσε βαθιά συγκινημένη τόσο για την ιδιαίτερη τιμή, όσο και για το γεγονός πως βρισκόταν στην Αλεξάνδρεια, μια πόλη που αισθάνεται «σαν δεύτερη πατρίδα της», ενώ  διαβεβαίωσε ότι θα είναι πάντα στο πλευρό της Βιβλιοθήκης δίνοντας την ευκαιρία σε πολλούς νέους και νέες να σπουδάσουν εκεί.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής, η κα Βαρδινογιάννη πραγματοποίησε ξεχωριστή ομιλία για την Επέτειο των 2500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας καλώντας τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και το Κέντρο Ελληνιστικών Σπουδών να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που θα έχουν τόσο πολιτιστικό και καλλιτεχνικό, όσο και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης αποδέχτηκε την πρόταση της κας Βαρδινογιάννη, για συμμετοχή στους εορτασμούς για τα 2.500 χρόνια από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας και την Μάχη των Θερμοπυλών, με μεγάλη χαρά.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας  Δρ. Mostafa  El Feki αναφέρθηκε στη συμβολή της οικογένειας Βαρδινογιάννη στη δημιουργία και τη λειτουργία του Κέντρου Ελληνιστικών Σπουδών και ευχαρίστησε τον κύριο Βαρδή Ι. Βαρδινογιάννη και την κα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Μίλησε για τις στενές σχέσεις ανάμεσα στην Αίγυπτο και την Ελλάδα και την «ομπρέλα» του πολιτισμού η οποία αγκαλιάζει διαχρονικά τις δύο χώρες ανεξάρτητα από τις πολιτικο-οικονομικές συνθήκες της εκάστοτε εποχής. Μίλησε για τον ρόλο της κυρίας Βαρδινογιάννη από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της Βιβλιοθήκης και την προσκάλεσε να επισκέπτεται την Βιβλιοθήκη κάθε χρόνο τονίζοντας τη θετική της επίδραση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ