Ενεργό ρόλο στο επιτελείο του Τζο Μπάιντεν αναλαμβάνει η ομογενής Τζένιφερ Ψάκι

0
30

Υπήρξε πρώην διευθύντρια Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα και τώρα η ομογενής Τζένιφερ Ψάκι, αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στο επιτελείο του Τζο Μπέιντεν.

Σύμφωνα με το περιοδικό «Politico» που αναμεταδίδει το Εθνικός Κήρυκας, η Ψάκι αναμένεται να έχει τον γενικό συντονισμό της προώθησης των κυβερνητικών στελεχών που θα πρέπει να περάσουν από την έγκριση της Γερουσίας, με δεδομένο το πολωμένο κλίμα που επικρατεί αλλά και τις δυσκολίες που θα προκύψουν, ιδίως σε περίπτωση που οι Ρεπουμπλικανοί διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας τον Ιανουάριο.

Παρά το γεγονός ότι κατά το παρελθόν η υπερψήφιση της πλειοψηφίας των στελεχών της νέας Κυβέρνησης δεν «σκόνταφτε» σε κομματική ψήφο, η πόλωση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει τα δεδομένα, καθώς εκφράζονται φόβοι πως οι περισσότεροι Ρεπουμπλικανοί Γερουσιαστές θα επιχειρήσουν να κωλυσιεργήσουν την επιβεβαίωση των συνεργατών του Μπάιντεν. Το δεδομένο αυτό ισχύει κυρίως και για εκείνους που θέλουν να «χαϊδέψουν» τα αυτιά των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων, εν όψει της μάχης για το χρίσμα του 2024, με αποτέλεσμα οι σωστοί επικοινωνιακοί χειρισμοί από πλευράς του νεοεκλεγέντα Δημοκρατικού Προέδρου να θεωρούνται απαραίτητοι.

Παράλληλα, η Τζένιφερ Ψάκι έχει ήδη ρόλο στην ομάδα μεταβίβασης εξουσίας του Τζο Μπάιντεν, εκφράζοντας πρόσφατα την ανησυχία της, σε δηλώσεις της στο NBC, για το γεγονός ότι δεν υπάρχει η προβλεπόμενη διαδικασία ενημέρωσης από την απερχόμενη διακυβέρνηση, σε θέματα όπως η εθνική ασφάλεια αλλά και η διαχείριση της πανδημίας.
Η σχέση της Ψάκι με τον Μπαράκ Ομπάμα είχε ξεκινήσει από το 2008, όταν ανέλαβε τη θέση αναπληρωτή εκπροσώπου της απόλυτα επιτυχημένης προεκλογικής του εκστρατείας. Διαχρονικά, απολάμβανε της πλήρους εμπιστοσύνης του πρώην Προέδρου, ενώ τα Αμερικανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για τις γνώσεις, την εμπειρία, ετοιμότητα και την ψυχραιμία της, όταν της έθεταν δύσκολες ερωτήσεις, τόσο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όσο και στον Λευκό Οίκο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ψάκι έλκει την καταγωγή της από τη Μεσσηνία, από την πλευρά του πατέρα της, Δημήτρη Ψάκη, ενώ έχει γεννηθεί στο Κονέκτικατ.

Εφόσον η πληροφορία του «Politico» επιβεβαιωθεί, η Τζένιφερ Ψάκι θα γίνει η πρώτη ομογενής με επιτελική θέση στη νέα διακυβέρνηση Μπάιντεν, συνεχίζοντας την παράδοση με την παρουσία Ελληνοαμερικανών σε υπεύθυνα πόστα στον Λευκό Οίκο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ