Φόρος τιμής στη συμμετοχή των Ελλήνων ναυτικών στον πρώτο περίπλου της Γης

0
80

Στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος της Εθνικής Επιτροπής της Ισπανίας για τον Εορτασμό των 500 ετών από την αποστολή του Πρώτου Περίπλου της Γης του Φερδινάνδου Μαγγελάνου και του Χουάν Σεμπαστιάν Ελκάνο, η πρεσβεία της Ισπανίας και το Ινστιτούτο Θερβάντες διοργανώνουν σήμερα μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Ρόδο και προσεχώς στη Χίο.

Οι εκδηλώσεις αποτελούν φόρο τιμής στη συμμετοχή των Ελλήνων ναυτικών σ’ αυτή τη ναυτική αποστολή, σύμφωνα με ανακοίνωση της ισπανικής πρεσβείας. Όπως σημειώνεται, πέντε απ’ αυτούς κατόρθωσαν και επιβίωσαν, ενώ το μοναδικό πλοίο που επέστρεψε στη Σεβίλλη, το Βικτώρια, το οδηγούσε ο Έλληνας Φρανθίσκο Άλμπο. Ο ίδιος κρατούσε ένα «ημερολόγιο καταστρώματος» που αποτελεί ένα από τα πολυτιμότερα έγγραφα της ιστορίας της ναυσιπλοΐας, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Μια έκθεση, μια διάλεξη, μια έκδοση και τα αποκαλυπτήρια ενός γλυπτού στη Ρόδο και αντίγραφού του στη Χίο αντίστοιχα αποτελούν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του εορτασμού της σημαντικής αυτής επετείου που γίνονται σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» και τους δήμους Ρόδου και Χίου.

πηγή: ΑΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ