Θρησκευτικά: Τι θα ισχύσει για την απαλλαγή από Σεπτέμβριο

0
108

Νέα εγκύκλιο για τις προϋποθέσεις απαλλαγής των μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών από το νέο σχολικό έτος, υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, βασισμένη στην εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.


Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι το μάθημα των Θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό για όλους τους μαθητές και διδάσκεται στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα επίσημα υποχρεωτικά αναλυτικά και ωρολόγια προγράμματα, ακολουθεί τους γενικούς σκοπούς της εκπαίδευσης και απευθύνεται σε όλους τους μαθητές.


«Ωστόσο, παρέχεται η δυνατότητα σε μη Χριστιανούς Ορθόδοξους μαθητές, δηλαδή αλλόθρησκους ή ετερόδοξους ή άθρησκους, που επικαλούνται λόγους θρησκευτικής συνείδησης, να απαλλαγούν από την παρακολούθησή του» τονίζεται στην εγκύκλιο.

Υπογραμμίζεται επίσης, ότι η απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών παρέχεται νόμιμα, όταν αφορά την προάσπιση της ελευθερίας της θρησκευτικής συνείδησης, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και περιγράφεται στους οικείους νόμους, στις αποφάσεις των διεθνών και ελληνικών δικαστηρίων και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ