Πλήγμα στον προσκυνηματικό τουρισμό

0
78

«Το πλήρες άνοιγμα του Αγίου Όρους θα σηματοδοτήσει και τη ροή του Προσκυνηματικού Τουρισμού στην περιοχή μας» δηλώνει o δήμαρχος του Αριστοτέλη, ενός εκ των μεγαλύτερων δήμων της Χαλκιδικής, Στέλιος Βαλιάνος.

Μιλώντας στο πρακτορείο Sputnik ανέφερε ότι η τουριστική κίνηση στην περιοχή επηρεάζεται και από το γεγονός ότι το Άγιο Όρος αυτή τη στιγμή δεν δέχεται τον αριθμό των επισκεπτών που δεχόταν πριν από την πανδημία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Τετάρτη 1η Ιουλίου, άνοιξαν τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πολίτες 15 χωρών που θεωρούνται ασφαλείς επιδημιολογικά.
Από αυτές τις χώρες απουσιάζει η Ρωσία, οι κάτοικοι της οποίας επισκέπτονται τη χώρα μας τόσο για τις φυσικές της ομορφιές όσο και τα μοναδικά ορθόδοξα προσκυνήματα.

Μεγάλη αύξηση προσκυνητών στο Άγιο Όρος

Με εξαίρεση τη φετινή χρονιά, που οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες εξαιτίας της πανδημίας, μεγάλη αύξηση παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τον αριθμό των επισκεπτών στο Άγιο Όρος.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της εταιρείας «Αγιορείτικες γραμμές», που έχει αναλάβει τη μεταφορά των επισκεπτών προς το Άγιο Όρος, κάθε χρόνο η Αθωνική Πολιτεία «υποδέχεται» 250.000 με 270.000 επισκέπτες. Τα νούμερα αυτά αφορούν κυρίως την τελευταία πενταετία, κατά τη διάρκεια της οποίας η κίνηση προς το Άγιο Όρος έχει παρουσιάσει αύξηση της τάξης του 30% σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.
Οι περισσότεροι επισκέπτες είναι Έλληνες και ακολουθούν Ρουμάνοι και Κύπριοι. Αυξημένη κίνηση καταγράφεται όσον αφορά Βούλγαρους και Σέρβους προσκυνητές προς την Αθωνική Πολιτεία, οι οποίοι καλύπτουν το κενό που άφησαν οι Ρώσοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ