Τουρκικά ΜΜΕ: Το Αγαθονήσι είναι τουρκικό

0
17

Εκτός από το θέμα της Αγιά Σοφιάς, που βρίσκεται υψηλά στη θεματολογία των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, ο Τύπος της γειτονικής χώρας κλιμακώνει τις προκλήσεις του, αυτή τη φορά με αφορμή την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στο Αγαθονήσι. 

Η εφημερίδα Sabah αναφέρει ότι η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας «προκάλεσε πηγαίνοντας με ελικόπτερο στο Αγαθονήσι» καθώς και ότι βρέθηκε «σε τουρκικό έδαφος».

«Στα ακριτικά νησιά βρέθηκε σήμερα η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Η κ. Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε φυλάκια και συγκεκριμένα εμφανίστηκε στο υπό ελληνική κατοχή νησί Αγαθονήσι!», αναφέρει σε δημοσίευμα η τουρκική Haberler.

Σε άλλο δημοσίευμα, αυτό της Sözcü, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Πρόκληση από την πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ελλάδας προς την Τουρκία. Επισκέφθηκε το Eşek adası που ανήκει στο νομό Αϊδινίου!! Η Σακελαροπούλου πήγε με ελικόπτερο στο τουρκικό αυτό έδαφος».

Σε δημοσίευμα της Yeni Şafak μεταξύ των υπολοίπων τονίζεται: »Η Ελλάδα παραβιάζει την Συνθήκη της Λωζάνης, όπως και την Συνθήκη του Παρισιού, με την Αθήνα να έχει τοποθετήσει στρατό σε συγκεκριμένα νησιά στο Αιγαίο».

«Το νησί βρίσκεται υπό την κατοχή της Ελλάδας εδώ και χρόνια και εξυπηρετεί εκατοντάδες ένοπλους Έλληνες στρατιώτες σε χερσαίες, θαλάσσιες και αεροπορικές βάσεις που βρίσκονται στο νησί», αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ της Aksam.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ