Κάιρο: Χωρίς πιστούς εορτάζει o Nαός των Ισαποστόλων

0
145

Χωρίς πιστούς με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρο Β‘ να χοροστατεί στον Πανηγυρικό Εσπερινό, εορτάζεται στο Κάιρο, η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον φερώνυμο ναό της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, το «διαμάντι» της Ορθοδοξίας στη Αίγυπτο .

Ήταν η πρώτη φορά που ο ναός πανηγύρισε μετά την αποκατάστασή του και τα λαμπρά θυρανοίξια που τελέσθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου χοροστάτησε στον Εσπερινό πλαισιούμενος από τον Μητροπολίτη Μέμφιδος και Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου Νικόδημο, τον Προϊστάμενο της Ι.Μ του Αγ. Γεωργίου Παλαιού Καΐρου Αρχιμ. Δαμασκηνό και ιερείς του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

ατά την αρτοκλασία ο Πατριάρχης Θεόδωρος προσευχήθηκε για την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου και για Μεγάλη Ευεργέτιδα κ. Αικατερίνη Σοφιανού -Μπελεφάντη

Η μυσταγωγία και η συγκίνηση μεγάλη. Δάκρυα χαράς για την μεγάλη εορτή των Ισαποστόλων αλλά και για το «διαμάντι» της Ορθοδοξίας στην Αφρική που φέτος δεν υποδέχθηκε τους Έλληνες του Καΐρου και τους Αιγυπτιώτες.

Αμέσως μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου προσευχήθηκε στο Παρεκκλήσι του Αγίου Νέστωρος που τιμάται στο όνομα του κτήτορα του ναού του Νέστωρα Τσανακλή.

Με πληροφορίες από το ekkairo.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ