Συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

0
268

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, όπου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Α.Θ.Π τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Νωρίτερα σήμερα προσκύνησε τον Ιερό Πατριαρχικό Ναό.

Χθες, στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν οι Μητροπολίτες Σασίμων κ. Γεννάδιος και Ικονίου κ. Θεόληπτος, καθώς και ο Μέγας αρχιδιάκονος Θεόδωρος.
Τον Αρχιεπίσκοπο συνοδεύουν ο Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος, ο διάκονος Μιχαήλ και ο διευθυντής του ιδιαιτέρου αρχιεπισκοπικού γραφείου, Μιχάλης Σπύρου.

Όπως γράφει το Φως Φαναρίου το βράδυ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνέφαγε με τον Προκαθήμενο της Κυπριακής Εκκλησίας
«Αισθάνομαι θαυμάσια για την προσωπική πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη να είμαστε συλλειτουργοί μεθαύριο, Κυριακή της Ορθοδοξίας. Αυτό για μένα έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, λόγω της θεραπείας μου στην Αμερική», ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.
«Από ενδιαφέρον για την υγεία μου, ενώ ήμουν στο κρεββάτι του πόνου, τηλεφώνησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και του υποσχέθηκα ότι, αν όλα πάνε καλά, θα κάνω το ταξίδι. Δόξα στον Άγιο Θεό πέρασαν οι δυσκολίες και είμαι στην ευχάριστη θέση να βρίσκομαι στην Πόλη και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο», είπε.

«Γνωριστήκαμε όταν και οι δύο είμεθα νέοι Μητροπολίτες στην Ελβετία στις Πανορθόδοξες Διασκέψεις». Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος μίλησε με επαινετικά λόγια για τον Οικουμενικό Πατριάρχη. «Ξέρω καλά την αγάπη του και τον απλό και άδολο τρόπο της συμπεριφοράς του προς κληρικούς και λαϊκούς. Επίσης, είδα τον συστηματικό τρόπο εργασίας του και την καθαρή του σκέψη». Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είπε ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ ότι κάποια χρονιά την ημέρα της εορτής του βρισκόταν σε Πανορθόδοξη Διάσκεψη μαζί με Μητροπολίτες άλλων Εκκλησιών και μόνο ο σημερινός Οικουμενικός Πατριάρχης του ευχήθηκε και του δώρισε δώδεκα μαντίλια με κεντημένο τον δικέφαλο αετό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος από της εκλογής του επισκέπτεται για τρίτη φορά το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η πρώτη, η λεγόμενη «ειρηνική επίσκεψη», ήταν τον Απρίλιο του 2010. Ήταν ο πρώτος Αρχιεπίσκοπος της Εκκλησίας Κύπρου, μετά τον Σωφρόνιο Γ’ (1865-1900), που επισκέφτηκε το Φανάρι. Η δεύτερη επίσκεψη του κ. Χρυσόστομου έγινε το 2014 για την σύναξη των Προκαθημένων, η οποία αποφάσισε την σύγκληση το 2016 της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.
Την Παρασκευή 7 Μαρτίου το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος θα χοροστατήσει στον Ιερό Ναό των Δώδεκα Αποστόλων, στο Φερίκιοϊ, και θα αναγνώσει την πρώτη στάση των Χαιρετισμών προς την Θεοτόκο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ