Η υπουργός Διασποράς της Αιγύπτου επισκέφθηκε τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας

0
180

Τη μεγάλη της ικανοποίηση για τις στενές σχέσεις Αιγύπτου και Ελλάδας, εξέφρασε η υπουργός Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου Ναμπίλα Μάκραμ, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στον Ελληνικό Ναυτικό Ομιλο Αλεξανδρείας.

Στο ιστορικό σωματείο που μετράει μέχρι σήμερα 111 χρόνια ζωής, την Αιγύπτια υπουργό υποδέχθηκε θερμά ο πρόεδρος του Ομίλου Εδμόνδος Κασιμάτης, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας.

Κατά τη συνάντηση, το τιμητικό «παρών» έδωσε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια Αθανάσιος Κοτσιώνης, ο οποίος ευχαρίστησε για την εξαιρετική συνεργασία που έχουν οι διπλωματικές Αρχές των δύο χωρών.

Μάλιστα, η κ. Μάκραμ τιμήθηκε από τον πρόεδρο του Ομίλου και της Κοινότητας κ. Κασιμάτη με αναμνηστικό δώρο που έφερε το όνομα του Ομίλου, για την ιστορία του οποίου και τη δράση του, καθώς επίσης και όλης παροικίας, την ενημέρωσε αναλυτικά.

Από την πλευρά της, η κα Μάκραμ μίλησε για την εξαιρετική επιτυχία με την οποία στέφθηκε το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ – Επιστροφή στις Ρίζες» που πραγματοποιήθηκε με την καθοριστική βοήθεια και των Αλεξανδρινών Αιγυπτιωτών στην Αλεξάνδρεια, στις 30 Απριλίου του 2018, παρουσία των ηγετών Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου. Και τόνισε τη μεγάλη της επιθυμία να συνεχιστούν και να ενισχυθούν όλα τα προγράμματα που προάγουν τη συνεργασία των δύο χωρών, από κοινού με την Κύπρο, μέσω και των ομογενών τους, ειδικότερα στα θέματα Διαποράς.

Ο πρόεδρος του Ομίλου και της Κοινότητας Εδμ. Κασιμάτης τόνισε στην υπουργό της Αιγύπτου ότι όλη η παροικία στηρίζει το έργο της και βρίσκεται στη διάθεσή της για τις νέες πρωτοβουλίες που θα φέρουν ακόμη πιο κοντά τους δύο λαούς.

Τέλος, την προσκάλεσε να επισκεφθεί την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, το Ελληνικό Τετράγωνο του Σάτμπι, όπου έχει εκτυλιχτεί το σπουδαιότερο κομμάτι της ιστορίας του Αλεξανδρινού Ελληνισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ