Στοίχημα για τον Αυστραλίας Μακάριο η στήριξη του Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννου Μελβούρνης

0
155

Με εγκάρδιες ευχές για «Έτη πολλά» πλημμύρισε το Κρητικό Χωριό της Μελβούρνης, κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρατέθηκε προς τιμήν των ονομαστηρίων του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου. 

Περισσότεροι από 600 ομογενείς, καθώς και εκπρόσωποι των πολιτικών αρχών, έδωσαν δυναμικό «παρών» στην εκδήλωση, προκειμένου να ευχηθούν από κοντά στον Ποιμενάρχη τους και να του εκφράσουν την αγάπη τους. Όλοι μαζί καμάρωσαν την κρητική, αλλά και την ποντιακή λεβεντιά, καθώς η βραδιά περιλάμβανε χορευτικές επιδείξεις από τα χορευτικά συγκροτήματα της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης και της Ποντιακής Εστίας Μελβούρνης.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Μακάριος, στην έναρξη της ομιλίας του, προτίμησε να παρεκκλίνει από τον πανηγυρικό χαρακτήρα της εκδήλωσης, υπενθυμίζοντας τις τραγικές απώλειες που προκάλεσαν οι καταστρεπτικές πυρκαγιές στην Αυστραλία και ζητώντας από τους παρισταμένους να ενώσουν τις προσευχές τους και να παρακαλέσουν τον Χριστό να απαλύνει τον πόνο των πληγέντων, να αποκαταστήσει την καταστροφή του περιβάλλοντος και κυρίως να ανοίξει τους ουρανούς για να πέσει βροχή και να δροσίσει την αυστραλιανή γη. Ακολούθως, ευχαρίστησε με μια μαντινάδα τους συμπατριώτες του Κρήτες για την πρωτοβουλία της οργάνωσης του δείπνου και για την αγάπη, με την οποία τον έχουν περιβάλει από την πρώτη στιγμή της άφιξής του στην πέμπτη ήπειρο.

Στο κυρίως μέρος της ομιλίας του, ο Σεβασμιώτατος επικέντρωσε στις πρωτοβουλίες και στα έργα που δρομολογεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας κατά την τρέχουσα περίοδο, δίνοντας έμφαση στις δράσεις εκείνες που φιλοδοξούν να απαντήσουν στις ανάγκες και στις αγωνίες της νέας γενιάς της Ομογένειας.

Ο σκοπός αυτός εξυπηρετείται ήδη από μια σειρά πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει τους τελευταίους μήνες η Ιερά Αρχιεπισκοπή, ενώ χρήσιμα συμπεράσματα για περαιτέρω ουσιαστικές παρεμβάσεις θα προκύψουν από τα τοπικά Συνέδρια Νεολαίας, που ξεκίνησαν να διοργανώνονται κατά περιφέρεια, καθώς και από το Εθνικό Συνέδριο Νεολαίας, που θα διεξαχθεί το 2021. «Θέλω να δώσω στα παιδιά μας τη δυνατότητα να μου μιλήσουν. Θέλω να ακούσω τούς νέους», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, περιγράφοντας τη στόχευση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας της Αρχιεπισκοπής.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ήδη δρομολογούνται, ξεκινώντας από εκείνη της αναβάθμισης και επέκτασης της παιδικής κατασκήνωσης στο Bribie Island. Στόχος είναι να τριπλασιαστεί η δυναμικότητα της κατασκήνωσης, ήτοι τα 65 κρεβάτια να γίνουν 180, ώστε να μετατραπεί σε ένα εθνικό κατασκηνωτικό κέντρο και «να δίνουμε στα παιδιά μας τη δυνατότητα να συναντώνται εκεί κατά ηλικίες και να γνωρίζουν το Χριστό και την παράδοσή μας, αλλά να γνωρίζονται και μεταξύ τους». Υπενθυμίζεται ότι τα έσοδα από το επίσημο δείπνο για τα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου, που έλαβε χώρα στο Σύδνεϋ την προηγούμενη εβδομάδα, διατέθηκαν για τον παραπάνω σκοπό.

Για έναν εξίσου θεάρεστο σκοπό, θα διατεθούν και τα έσοδα από την αντίστοιχη εκδήλωση της Μελβούρνης. Ο σκοπός αυτός δεν είναι άλλος από τη στήριξη του ελληνορθόδοξου Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννου, η λειτουργία του οποίου αποτελεί και ένα προσωπικό στοίχημα για τον Αρχιεπίσκοπο. Ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε με συγκίνηση στην πρώτη επίσκεψη που πραγματοποίησε στο συγκεκριμένο σχολείο, τον περασμένο Αύγουστο, και στο ενδεχόμενο της αναστολής λειτουργίας του, που βρισκόταν υπό συζήτηση. Η απόφαση του Σεβασμιωτάτου ήταν να επιμείνει στη συνέχιση της λειτουργίας του σχολείου και ήδη από τις εξελίξεις, ενόψει του νέου σχολικού έτους, φαίνεται να δικαιώνεται. «Από την πρώτη στιγμή που επισκέφθηκα το σχολείο», εξήγησε, «κατάλαβα ότι πρόκειται για έναν ξεχωριστό και ευλογημένο χώρο». «Γι’ αυτό αμέσως ανακοίνωσα ότι το σχολείο του Αγίου Ιωάννου δε θα κλείσει», συνέχισε, «και ότι θα το στηρίξω και θα το αναλάβω προσωπικά. Και έτσι και γίνεται μέχρι τώρα. Διορίστηκε καινούργιο Διοικητικό Συμβούλιο, νέα διευθύντρια και το σχολείο φέτος ξεκινά με επιπλέον 46 νέους μαθητές».

Δηλώνοντας αισιόδοξος για το μέλλον, δεν παρέλειψε να απευθύνει παράκληση προς τους γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους σε ένα σχολείο «που είναι γεμάτο Ελλάδα και Χριστό», όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Επίσης, ευχαρίστησε και συνεχάρη θερμά όσους έχουν βοηθήσει «για την ανάσταση αυτού του Σχολείου» και, κυρίως, τους ιερείς και τους οικογενειάρχες πού άκουσαν τη φωνή του Αρχιεπισκόπου και εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους στο Κολλέγιο του Αγίου Ιωάννου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου, ανακοινώθηκε η δωρεά από την Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης ποσού 50.000 δολαρίων, για τη στήριξη της λειτουργίας του Κολλεγίου του Αγίου Ιωάννου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ