Προσυνέδριο για τη Βόρεια Ήπειρο και τον Ελληνισμό στην Αθήνα

0
226

Στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων που ήταν κατάμεστη από Ελληνες της Βορείου Ηπείρου, Ελληνοαμερικανούς, εκπροσώπους της AHEPA και Ελληνες της Κύπρου, έγινε μια τεκμηριωμένη παρουσίαση του θέματος η οποία κατέληξε σε συγκεκριμένες προτάσεις. Μια από αυτές ήταν και η ίδρυση παρατηρητηρίου εντός της Βορείου Ηπείρου για την καταγραφή παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ομογένειας.

Για πρώτη φορά προτάθηκε τόσο η ίδρυση τριτοβαθμίου Ελληνόφωνου ιδιωτικού Πανεπιστημίου εντός της Βορείου Ηπείρου, χρηματοδοτούμενου από την Ομογένεια, όσο και η ανέγερση με μέριμνα του παραρτήματος των Ρεπουμπλικανών, ανδριάντων των ηρώων του ΜΑΒΗ οι οποίοι δολοφονήθηκαν από το κομμουνιστικό καθεστώς, αλλά και άλλες δράσεις οι οποίες θα λάβουν σάρκα και οστά μετά τη διεξαγωγή του κυρίως συνεδρίου του κόμματος στο τέλος του καλοκαιριού.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος Λάμπρος Καλαρρύτης. Χαιρετισμούς και παρεμβάσεις απηύθυναν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος με θέμα «Το τέλος του υποχωρητικού κατευνασμού», ο Αρχιμανδρίτης Αρίσταρχος Γκρέκας, πολιτικός επιστήμονας με θέμα «Οι προοπτικές ενδυνάμωσης του Ελληνισμού σήμερα», ο υπαρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Δημήτριος Μπονώρας με θέμα «Ενδυνάμωση Ελληνοαμερικανικών σχέσεων», ο Γιάννης Παπαγιάννης, υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Θεσπρωτίας και Επόπτης του Τμήματος Ηπείρου του Ελληνικού Παραρτήματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ με θέμα «η Ηπειρος στο πλευρό της Βορείου Ηπείρου», ο Οδυσσέας Παναγιώτου, μέλος του Οργανωτικού του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τη Θεσπρωτία ο οποίος ανέγνωσε και τον χαιρετισμό του Νίκου Γκατζογιάννη, προέδρου της Πανηπειρωτικής στις ΗΠΑ, ο κ. Νίκος Νικολόπουλος, τέως βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικό Κόμματος Ελλάδας, ο Δημήτρης Γερογιάννης εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συλλόγου ΕΟΕ «Ναπολέων Ζέρβας» και ο Ανδρέας Κούρτης, εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ελλήνων Βορειοηπειρωτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ