Ξέσπασε πόλεμος στην Περιφέρεια-Πατούλης και εργαζόμενοι στα χαρακώματα για “αγορές χλιδής”!

0
212

Στα χαρακώματα βρίσκονται Πατούλης και εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Αττικής για δαπάνες που όπως καταγγέλουν οι δεύτεροι φέρεται ότι γίνονται για..επίπλωση!!!

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν, ο περιφερειάρχης αντεπιτίθεται και απειλεί, και ο πόλεμος καλά κρατεί…

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Υπαλλήλων αναφέρει ότι ο Περιφερειάρχης  διέθεσε «δεκαεννιά χιλιάδες, τετρακόσια πενήντα ευρώ (19.450 ευρώ» προκειμένου «να αγοραστεί ένα γραφείο,μία καρέκλα γραφείου και δυο πολυθρόνες», για να επιπλώσει χώρο στο κτήριο που στεγάζεται.

Οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Αττικής τονίζουν ότι «ίσως βέβαια να μην είναι αυτά τα μόνα χρήματα, αφού επιλέγει να “σπάει” τα ποσά, (είκοσι χιλιάδες είναι το όριο κάθε αγοράς με απευθείας ανάθεση) και να τα “μοιράσει” σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα!»

Η απάντηση της Περιφέρειας Αττικής

Στην καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων απάντησε άμεσα ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Νίκος Πέππας. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε η Περιφέρεια Αττικής εξηγεί:«Πρώτον, το γραφείο του Περιφερειάρχη, ως χώρος καθημερινής και πολύωρης εργασίας, αλλά και ως χώρος υποδοχής και φιλοξενίας προσωπικοτήτων τόσο από την Ελλάδα, όσο κι από το εξωτερικό, οφείλει να είναι αντάξιος του θεσμού αλλά και της εικόνας της Αττικής, της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας.
Η αγορά εξοπλισμού δεν αφορά τα όσα αναφέρονται ψευδώς στην ανακοίνωση, αλλά εξοπλισμό για τη διαμόρφωση και επίπλωση του χώρου υποδοχής των επισκεπτών. Δεν υπάρχουν λοιπόν ούτε μπλε καρέκλες, ούτε κόκκινα γραφεία όπως ψευδώς αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου υπαλλήλων και καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο να επισκεφθεί το γραφείο του Περιφερειάρχη Αττικής για να το διαπιστώσει. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.»

Δεύτερον, η προμήθεια του εξοπλισμού για το χώρο υποδοχής έγινε με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία , με απόφαση της αρμόδιας Οικονομικής Επιτροπής. Η απόφαση δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, αφού η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν έχει τίποτε να κρύψει.»

Τρίτον, οι συντάκτες της ανακοίνωσης, στην αγωνιώδη προσπάθεια τους να παρουσιάσουν την προμήθεια ως δήθεν «σκάνδαλο», παραβλέπουν ένα σημαντικό  παράγοντα: ο συγκεκριμένος εξοπλισμός αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της Περιφέρειας Αττικής κι όχι «προίκα» του οποιουδήποτε Περιφερειάρχη. Αγοράστηκε για τις ανάγκες της Περιφέρειας και θα παραμείνει σε αυτήν ως πάγιο περιουσιακό στοιχείο.»

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η Αττική, η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας κάνει μια νέα αρχή, με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Στο νέο αυτό ξεκίνημα δεν έχει θέση ο φθηνός λαϊκισμός, η μιζέρια και η μικροκομματική αντιμετώπιση ζητημάτων ήσσονος για την καθημερινότητα των πολιτών σημασίας. Σε κάθε όμως περίπτωση και για να διαφυλάξουμε το κύρος του θεσμού που με συνέπεια υπηρετούμε, επιφυλασσόμεθα για κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να προστατευθούμε από κακόβουλα δημοσιεύματα. Με διαφάνεια, τήρηση της νομιμότητας και σεβασμό στα χρήματα των πολιτών αλλά και στο θεσμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, προχωράμε μπροστά.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ