Επί ποδός οι ελληνικές αρχές για ενδεχόμενα αντίποινα σε αμερικανικούς στόχους

0
241

Οι δραματικές εξελίξεις και το σκηνικό μεγάλης αντιπαράθεσης που διαμορφώθηκε στην ευρύτερη ζώνη της Μέσης Ανατολής μετά τον φόνο του ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί στη Βαγδάτη προβληματίζουν εντόνως τις ελληνικές αρχές ασφαλείας.

Όπως διαβάζουμε στο Βηματοδότη, η ανησυχία πηγάζει από το γεγονός ότι η χώρα μας βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της σύγκρουσης και γειτνιάζει με ευθέως εμπλεκόμενες στην κρίση χώρες.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή είναι έκρυθμη καθώς σε πλήρη εξέλιξη φαίνεται να είναι τα αντίποινα του Ιράν κατά των ΗΠΑ για την εξόντωση του υποστρατήγου Σουλεϊμανί με εντολή Τραμπ.

Επιπροσθέτως, μόνο αδιάφορο δεν είναι το γεγονός ότι τούτο τον καιρό η γειτονική Τουρκία βρίσκεται σε διαδικασία εθνικής έξαρσης και διέγερσης με αφορμή και τις παράλογες απαιτήσεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Η επιδιωκόμενη εμπλοκή της στα εσωτερικά της Λιβύης με σκοπό την εξυπηρέτηση των διεκδικήσεών της στη Μεσόγειο, αλλά και η αμφισημία της σε σχέση με το Ιράν και τις ΗΠΑ, περιπλέκουν έτι περαιτέρω την κατάσταση. Πολύ δε περισσότερο όταν εκκρεμεί το ζήτημα των μεταναστευτικών ροών, οι οποίες ως γνωστόν αυξάνονται ή μειώνονται ανάλογα με τις τουρκικές επιδιώξεις κάθε φορά. Παρόλο που η Τουρκία επιχειρεί να προωθήσει μια διαφορετική εικόνα με νέο της μήνυμα. «Η Τουρκία ενδιαφέρεται κατά κύριο λόγο για τον άμεσο τερματισμό των συγκρούσεων και την ανακοίνωση μιας εκεχειρίας στην Λιβύη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν.

Η εξίσωση της περιοχής έτσι κι αλλιώς είναι πολυπαραγοντική και μόνο εξ αυτού του λόγου ο κίνδυνος παραμονεύει.

Υπό αυτή την έννοια οι ελληνικές αρχές ασφαλείας έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν και σπεύδουν, σύμφωνα με σχετικές αναφορές ανώτερων στελεχών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να λάβουν προληπτικά μέτρα αποτροπής της όποιας απειλής.

Ιδιαιτέρως απασχολεί το – έστω απίθανο – ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί το ελληνικό έδαφος προκειμένου να πληγούν αμερικανικοί στόχοι. Υπό αυτή την έννοια αξιολογούνται τα πάντα που σχετίζονται με μεταφορά προσώπων από τις ανατολικές ακτές του Αιγαίου.

Με απλά λόγια, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τελεί σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» θέλοντας να αποκλείσει το όποιο ενδεχόμενο εκδήλωσης αντιποίνων ή τρομοκρατικής επιχείρησης εναντίον αμερικανικών στόχων στην Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ