Παναγιωτόπουλος στο ίδιο μοτίβο: Δεν αποκλείω “θερμό” επεισόδιο με την Τουρκία

0
61

Την ώρα που ιδιαιτέρως η ελληνική κοινή γνώμη παρακολουθούν με ιδιαίτερη αγωνία και προφανή ανησυχία τις προκλητικές κινήσεις της Άγκυρας κι ενώ θα θεωρούνταν φυσιολογικό να καταβληθεί προσπάθεια στο “εσωτερικό” για να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι και να μη επικρατήσει ο πανικός, δηλαδή αυτονόητες πολιτικές κινήσεις που ιστορικά έχουν καταγραφεί, ο υπουργός Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος κινείται σε διαφορετικό μήκος κύματος από τον πρωθυπουργό που μόλις ένα 24ωρο πριν δεν… έβλεπε αυτό που “βλέπει”! ο υπουργός του!

«Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι πρέπει για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματά της”, τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Ο ίδιος μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, οι ενέργειες της οποίας δημιουργούν προβληματισμό στο ΝΑΤΟ, παρότι η Ατλαντική Συμμαχία τηρεί πολιτική ίσων αποστάσεων την οποία ο υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε άδικη.

Πολιτικοί και διπλωματικοί αναλυτές, ακούγοντας και διαβάζοντας τις δηλώσεις Παναγιωτόπουλου δεν έκρυβαν την έκπληξή τους, διότι μόλις 24ώρες νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυβέρνηση του οποίου μετέχει ο εν λόγω υπουργός, δήλωνε στην γερμανική Bild: « Όχι δεν φοβάμαι. Δεν νομίζω ότι τα πράγματα θα βγουν εκτός ελέγχου»….

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού σε ένα διεθνές μέσο ενημέρωσης-παρατηρούσαν οι ίδιοι-θα έπρεπε να είχαν γίνει “κτήμα” του πολυπράγμονος υπουργού, ο οποίος πριν από κάθε δημόσια δήλωση θα έπρεπε να συμβουλεύεται το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Άμυνας (αν αυτό κάνει σωστά τη δουλειά του), τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, το ΥΠΕΞ ή ακόμη και το ίδιο το Μαξίμου για να μην εκθέτει τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τόσο χονδροειδή και αψυχολόγητο τρόπο.

Από την καθησυχαστική δήλωση του πρωθυπουργού στην Bild ότι δεν φοβάται (θερμό επεισόδιο) με την γείτονα, μέχρι τις εκ διαμέτρου αντίθετες δηλώσεις Παναγιωτόπουλου, υπάρχει τεράστια διαφορά. Και εν προκειμένω, ή ο πρωθυπουργός έχει δίκιο και προφανώς τις δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα και τις εκτιμήσεις του πρέπει να τις λάβουμε σοβαρά υπόψη και να ησυχάσουμε (διότι τα μέτωπα που έχει η κυβέρνηση στην εσωτερική σκηνή είναι πολλά, ενδιαφέροντα και επείγοντα) ή έχει δίκιο ο Παναγιωτόπουλος, άρα μας κυβερνά ένας ανόητος πρωθυπουργός και άσχετος περί τα θέματα άμυνας και ασφάλειας.

Προφανώς, ο κύριος Μητσοτάκης που έχει συνολική ενημέρωση και από το διπλωματικό πεδίο και από υπηρεσίες πληροφοριών, βλέπει το δάσος και όχι το δέντρο. Και δεν είναι αμετροεπής, ούτε ηλίθιος, ούτε τυφλός. Η ευθύνη, λένε οι αναλυτές, βαρύνει αποκλειστικά τον υπουργό που φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι έχει προσωπική ατζέντα, είναι επικίνδυνος και συνεπώς πρέπει άμεσα να αντικατασταθεί!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ